Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων (Transformers: Rise of the Beasts) Poster ΠόστερTransformers: Η Εξέγερση των Θηρίων

του Steven Caple Jr.. Με τους Anthony Ramos, Dominique Fishback, Luna Lauren Vélez, Dean Scott Vazquez, Tobe Nwigwe, Sarah Stiles, Michael Kelly και τις φωνές των Peter Cullen, Ron Perlman, Peter Dinklage, Michelle Yeoh, Pete Davidson, Liza Koshy, John DiMaggio.

Καλοκαιρινά μπλοκμπάστερ κλαμπατσίμπανα
γράφει ο  gaRis (@takisgaris)

Κάπου στα 2007 o Michael ο Bay μας ρήμαξε τους νευρώνες απογειώνοντας το παιχνιδάδικο γιούνιβερς της Hasbro στο σινεματικό πεδίο με τσι εμβληματικούς Transformers του. Οι απαιώνιοι εχθροί Autobots και Decepticons αντιπαλεύονται για την συμπαντική κυριαρχία με κομπάρσους δυο αταίριαστα πλάσματα ερωτικού ενδιαφέροντος, τον σπαζοκλαμπάνια Shia LaBeouf (που έκανε την υποκριτική του επανάσταση μετά την αποσύνδεσή του από το franchise) και την...αιθέρια (γκουχ) Megan Fox (της οποίας η καριέρα αγνοείται μετά τα Teenage Mutant Ninja Turtles). 

Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων (Transformers: Rise of the Beasts) Quad Poster
Ξομολογημένη η αμαρτία μου, ουδεπόποτε υπήρξα φαν των φιγουρίνων, πολλώ δε μάλλον των ταινιών, καθότι ο Michael Bay έβαζε με τη γνωστή του αμετροέπεια τα πολύ δυνατά του να τρυπήσει τύμπανα με τον ηχητικό του ορυμαγδό και να κάνει το νευρικό σύστημα αλοιφή με τα ρομποτάκια του να συγκρούονται σε δεκάδες παραλλαγές μέχρι τελικής πτώσεως του κουράγιου μου ως θεατάκος. Από την άλληνα, περί ορέξεως... και ο κολιός τον Αύγουστο. Σωτήριο έτος 2023 και φθάσαμε αισίως στην 7η cineχεια, καθώς ήδη από τα 2018 ο Mπέης έχει παραδώσει σκυτάλη, η Hasbro όμως πάλι όχι.

Βουτιά στα 1994, όπου ξαναβρίσκουμε τους Autobots και τον θρυλικό αρχηγό Optimus Prime να επιστρατεύουν τους ζωόμορφους Maximals ενάντια στους Terrorcons και τον υπέρτατο κακό Unicron που επαπειλούν τον πλανήτη με απόλυτη καταστροφή. Αν δεν έχεις ξεπετσιαστεί ακόμη, είσαι αναίσθητος και δεν έχεις καταλάβει ότι οι Tranformers είναι εδώ για να μας σώσουν ξανά (μανά). Ο Shia και η Megan μπορεί να μας τελείωσαν αλλά διαθέτουμε ένα πιο νταϊβέρς ζευγαράκι, τους Anthony Ramos (Hamilton, In the Heights) και Dominique Fishback (της Amazon σειράς Swarm) οι οποίοι έχουν τον πλέον άχαρο ρόλο να κοιτούν με συγκρατημένο τρόμο το κενό, ώστε να συμπαίξουν με τις ορδές των CGI αληθινών πρωταγωνιστών ενός ακόμη νοσταλγικού (βλ. ξαναζεσταμένο), ηπιότερου σαματά, κακής ποιότητας δράματος σήκουελ, που υστερεί κατάφωρα όταν προσπαθεί να επικεντρωθεί στους ανθρώπινους χαρακτήρες του. 

Κι ενώ οι ημι-αποτυχημένες προσπάθειες για χουμοράκι δε λείπουν, απουσιάζει αυτή η ρημάδα η αυτο-υπονόμευση για ένα στόρυ που ουδείς εξόν του ηλικιακού ανύσματος 812 ετών δύναται να πάρει στα σοβαρά. Το Tranformers: Rise of the Beasts είναι ένα τυπικότατο καλοκαιρινό μπλοκμπαστερίδιο που διαθέτει έναν τίμιο χειριστή κονσόλας, τον Steven Caple Jr. του θελκτικότατου Creed II, μια ικανή δόση σταρ πάουερ στο voiceover (Ron Perlman, Peter Dinklage, Michelle Yeoh, Pete Davidson) και αξιοπρεπή προντάξιον βάλιους ώστε να κρατήσουν το μάτι σε γλαρή κατάσταση για περίπου το ήμισυ της τυπικά 2ώρες+ διάρκειάς του. 

Μετά τις ωχρές ελπίδες αναγέννησης που προσέδωσε το Bumblebee (2018), εδώ επέρχεται ανώμαλη προσγείωση σε ένα εντελώς στουντιακό προϊόν που προόρισται να πουλήσει και θα ψιλοπουλήσει (άνοιγμα $60Μ+ την πρώτη εβδομάδα στους γειτόνους νότια του συνόρου των Ναϊάγκρα Φολλς). Η δε προσπάθεια στο τέλος να ρίξει γέφυρες σε ένα σινεματικό Hasbro σύμπαν κατά τα ειωθότα της Marvel, το λες και εντελώς cringe. Και που να πας τον μπόμπιρα τώρα που κλείνουν και τα σχολεία για καλοκαίρι; Αλήθεια το ρωτάς; Spider-man: Across the Spider-verse... δαγκωτό!

Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων (Transformers: Rise of the Beasts) Rating


Στις δικές μας αίθουσες? Την 1η Ιουνίου 2023 από την Feelgood Ent.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική