Να σου Γνωρίσω τους Γονείς μου (Maybe I Do) Poster ΠόστερΝα σου Γνωρίσω τους Γονείς μου

του Michael Jacobs. Με τους Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon, Emma Roberts, Luke Bracey, William H. Macy.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!
γράφει ο zerVo (@moviesltd)

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια από τις πιο αμήχανες στιγμές που πρόκειται να βιώσει κάποιος άνθρωπος στην ζωή του. Η ώρα εκείνη που όπως τα φέρνει η μοίρα, οι γονείς (ζωή να έχουν) των δύο αγαπημένων που οσονούπω πρόκειται να έλθουν εις γάμου κοινωνία, θα κληθούν να γνωριστούν. Ως λογοδόσιμο συνήθως ορίζεται αυτό το μίτινγκ, όπου μπαίνουν οι πυλώνες της κοινής πλέον ζωής και που όχι πάντα εξελίσσεται ιδανικά για όλα τα μέρη. Κυρίως εκείνα, τα συμπεθέρια, που δεν γνωρίζονται και ίσως και να μην επιθυμούν να κτίσουν και κάποια κολεγιά της προκοπής. Ή μήπως προς έκπληξη όλων γνωρίζονται από κάπου? Maybe I Do, αμερικάνικος θεατρικός σινεμάς!

Να σου Γνωρίσω τους Γονείς μου (Maybe I Do) Quad Poster
Νέα Υόρκη, Σαββατόβραδο. Η αγωνιώδης προσπάθεια του μορφονιού Άλλεν, να στρίψει δια του αρραβώνος, αποφεύγοντας τα θέλω της καλής του, Μισέλ για τάχιστη παντρειά, θα προκαλέσουν την οργή της κούκλας, που θα του δώσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 24 ώρες να αποφασίσει για το κοινό τοτς μέλλον. Σε έναν περιφερειακό κινηματογράφο της πόλης, ο Σαμ και η Γκρέις, δυο μελαγχολικοί ηλικιωμένοι, θα σμίξουν τις μοναξιές τους, σε μια νύχτα εξομολογήσεων, που όμοια της έχουν να βιώσουν πολύ καιρό. Σε αντίθεση με το πιο ενεργό ερωτικά ζευγάρι του Χάουαρντ και της Μόνικα, που στα σατέν σκεπάσματα του πολυτελούς ξενοδοχείου, είναι έτοιμοι να γιορτάσουν μια ακόμη βραδιά, παράνομου, εξωσυζυγικού πάθους.

Και κατ αυτόν τον τρόπο, με την κάμερα να πετάγεται αδιακρίτως από την μια γωνιά του νυχτερινού Μεγάλου Μήλου στην άλλη, ξοδεύεται το πρώτο μισό της ταινίας, δίνοντας σου την αίσθηση πως έτσι, σπονδυλωτά θα τραβήξει το κορδόνι μέχρι το φινάλε, δίχως περιττές εκπλήξεις. Που ω του θαύματος, σκάζουν, δίχως προειδοποίηση, στην αποκάλυψη πως τα δυο ηλικιωμένα ζευγάρια, που ξέρουμε δεν είναι κανονικά, τέμνονται ως οι σύζυγοι - γονείς των ζορισμένων στην προσπάθεια τους να στεφανωθούν παιδιών. Κι αυτό το εύρημα, λογικά σκορπά μια αξιοπρεπή πλάκα στην ατμόσφαιρα, προβλέποντας το τι πρόκειται να συμβεί, όταν αύριο, στο σπιτικό της νύφης, πρόκειται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ακόμη κι αν δεν μας το ανέφεραν τα σχόλια της παραγωγής, πως πρόκειται για μια φιλμική διασκευή, έργου που έχει υπάρξει ως πλέι στα σανίδια του Μπρόντγουέι, με την επωνυμία Cheaters, αυτό είναι ηλίου φαεινότερο, εφόσον τα εξωτερικά πλάνα είναι ελάχιστα και τα πάντα βαδίζουν την περιοριστικών τετραγωνικών λογική του πάλκου. Ιδίως στην επανάληψη, όπου όλα μα όλα λαμβάνουν χώρα μέσα σε ένα σαλονάκι τυπικής αμερικάνικης μεζονέτας. Έργο που συνέγραψε και αποφάσισε να σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Michael Jacobs, στην πρώτη του ντιρεκτορική απόπειρα στα 67 του, έχοντας την πρότερη εμπειρία στο Χόλιγουντ ως συμπαραγωγός, σε φιλμς όπως το ακραία Redfordικό Quiz Show του 1994.

Με την πορεία και την εξέλιξη της γαμήλιας συμφωνίας σε βάθος χρόνου, ρίχνοντας το βλέμμα στην απαρχή και στον τελειωμό αυτής της διμερούς επιχείρησης, ασχολείται το ανάλαφρο κομεντάκι να Σου Γνωρίσω τους Γονείς μου. Πως εκκινά το ντιλ, μεταξύ δύο ατόμων που διαθέτουν το ερωτικό υπόβαθρο και πως συνήθως καταλήγει, μερικές δεκαετίες κατοπινά, μέσα στην ρουτίνα της επανάληψης και την βαριεστημάρα της απουσίας έστω και των στοιχειωδών εκπλήξεων. Κι όμως δεν μου φάνηκε πως η αξιοπρεπής αυτή θεματική ιδέα, έπασχε στον τομέα της οργάνωσης και της δημιουργίας τόσο, όσο στο ότι κάποια από τα κομμάτια του παζλ, δεν ήταν δυνατόν να κολλήσουν άριστα με το γενικό σύνολο. Με πιο κραυγαλέο, φυσικά, το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως το ένα ντουέτο της διαβολικής σεξομανούς Μόνικας - η Sarandon σε ρόλο που έχει παίξει πολλάκις, αλλά από την...ανάποδη - και του σούπερ φουκαρά Σαμ - ένας είναι ο Macy σε αυτή την μανιέρα - ούτε γι αστείο δεν μπορεί να πείσει πως έχει αντέξει μισό αιώνα γάμου, έτσι. 

Γιατί σιγά που ο Χάουαρντ - του "γέρασες ακόμη κι εσύ" Richard Gere - ήταν ο πρώτος της εξωσυζυγικός εραστής, κάτι που πάντως πιστεύουμε για τον πάλαι ποτέ γόη, από την δική του μεριά, στην σχέση του με την καλή του, βαθιά θρησκευόμενη Γκρέις, που δηλώνει 60 κάτι χρονώ, άσχετα αν την μορφή της Keaton, την μετράμε ήδη 60 έτη στο εκράν. Παρόντος ακόμη κι αυτού του γηριατρικού, πλην ολ σταρ καστ, που έχει καταγράψει παρασάγγες σελιλόιντ στα χρονικά της κινηματογραφικής Μέκκας, τον φρέσκο τόνο σε κάθε του μόστρα, προφέρει το μιλένιαλ ντουετάκι του στόρι. Δηλαδή της μπεμπίτσας με μπόλικη πείρα στο genre, Emma Roberts και του χωστού Luke Bracey, που στήνουν το επόμενο επεισοδιάκι όσων είχαν κτίσει στην ρομαντζαδούρα του Holidate. Και παραμένουμε σε αυτούς και την δική τους ρουμπρίκα, δίχως να μας νοιάζει τι μπορεί να συμβεί στο γαμήλιο αύριο, όπως αυτό το κοινότυπο των γερο-συμπεθέρων. Με τους νέους και τους ωραίους είμαστε, άσε τα ζόρια για μετά...

Να σου Γνωρίσω τους Γονείς μου (Maybe I Do) Rating
Στις δικές μας αίθουσες? Στις 8 Ιουνίου 2023 από την Spentzos Films!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική