Σχεδόν ένα μήνα πριν από την μεγάλη πρεμιέρα ενός εκ πιο δημοφιλών ηρώων των κόμικ της, του πανίσχυρου Thor, στην πρώτη κινηματογραφική του περιπέτεια, η Marvel σε συνεργασία με την Paramount, κυκλοφόρησε έξι πόστερ με τις φιγούρες των βασικών πρωταγωνιστών της ταινίας close up, προκειμένου να τους συστήσει και σε όσους δεν έχουν εντρυφήσει ιδιαίτερα στις μορφές τους, μέσω των πολύχρωμων εκδόσεων. Η φιλόδοξη και πανάκριβη παραγωγή που σκηνοθετικά υπογράφεται από τον ιδιότροπο Kenneth Brannagh, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις αίθουσες στα τέλη του Απριλίου σε τρισδιάστατη φόρμα, ενώ το πρωτότυπο στόρι των θρυλικών Stan Lee και Jack Kirby, που βασίζεται στους βορειοευρωπαϊκούς θρύλους, έχουν σεναριακά διασκευάσει οι Ashely Miller (X-Men First Class), Zack Stentz (Cody Banks) και Don Payne (Fantastic Four).

Θωρ, ο Θεός του Κεραυνού (Chris Hemsworth) - Πανίσχυρος αλλά και υπερφίαλος πολεμιστής του Άσγκαρντ και διάδοχος του θρόνου, που εξαιτίας της ιδιαίτερης προσωπικότητας του εξορίζεται από τον ίδιο του τον πατέρα στην Γη, εκεί όπου αναγκάζεται να επιβιώσει σε έναν άγνωστό για εκείνον κόσμο. Όταν οι σκοτεινές δυνάμεις ξεσηκωθούν, βάζοντας σκοπό τους να τον εξοντώσουν, ο δυναμικός μαχητής, θα κληθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, για να τους αντιμετωπίσει.

Χέιμνταλ, ο Προστάτης των Κόσμων (Idris Elba) - Ορκισμένος φύλακας του Άσγκαρντ, εφόσον μπορεί μέσα από τις αισθήσεις του να απορροφήσει όλα όσα συμβαίνουν στους πλανήτες του σύμπαντος και να νιώσει τις απειλές που αποπνέουν. Αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα, μαζί με την φοβιστική του θωριά και το πάθος του στην μάχη, τον κάνει τον καταλληλότερο πολεμιστή για να υπερασπιστεί τον βασίλειο, από όσους επιθυμούν να το καταστρέψουν.

Λόκι, ο Θεός της Κακίας (Tom Hiddleston) - Ο νεότερος αδελφός του Θωρ, ματαιόδοξος και έξυπνος, βρίσκεται δοαρκώς στην σκιά του και αυτό τον ενοχλεί. Όταν εκείνος θα εξοριστεί στη Γη, θα βρει την ευκαιρία να πάρει τα ηνία του Άσγκαρντ. Μέσω δολοπλοκιών και υπόγειων συμμαχικών κινήσεων, θα βάλει το σχέδιο του μπροστά, που θα θέσει το μέλλον του κόσμου και των εννέα βασιλείων, σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ανισορροπία.



Όντιν, ο Βασιλιάς του Άσγκαρντ (Anthony Hopkins) - Ως ο πλέον αναγνωρίσιμος ηγέτης, έχει ξοδέψει χιλιάδες χρόνια για να επιβάλλει την ειρήνη στα Εννέα Βασίλεια. Όταν ο μεγάλος του γιος Θωρ, δείξει δείγματα απειθαρχία που θα την θέσουν σε κίνδυνο, θα τον διώξει σε έναν μακρινό πλανήτη, ελπίζοντας πως η συμβίωση του με τους ανθρώπους, θα του διδάξει τους ηθικούς κανόνες, ώστε στο μέλλον να καταφέρει να γίνει ένας άξιος και περήφανος διάδοχος του.

Τζέιν Φόστερ, μια γυναίκα ταγμένη στην επιστήμη (Natalie Portman) - Μια πανέξυπνη και ταλαντούχα νεαρή δόκτορας, ξεκίνησε την επιστημονική της διαδρομή κάνοντας μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Κάλβερ στην Νέα Υόρκη, ενώ παρόλη την ηλικία της θεωρείται διάνοια στην αστροφυσική. Τελευταία, λόγω των ικανοτήτων της στις αναλύσεις ιδιαίτερων φαινομένων, έχει αναλάβει να μελετήσει κάποιες παράξενες αναταραχές, που παρατηρούνται στην περιοχή του Πουέρτε Αντίγκουα, του Νέου Μεξικό.

Σιφ, η Θεά του Πολέμου (Jamie Alexander) - Από τις δυναμικότερες πολεμίστριες του Άσγκαρντ, είναι διάσημη για την μαχητικότητα της, την τόλμη, την πονηριά, το χάρισμα της στον χειρισμό των όπλων, αλλά και για την απαράμιλλη ομορφιά της. Είναι αδιάφορη για την δόξα και την φήμη που μπορεί να δώσει η επικράτηση στον πόλεμο, συγκινείται όμως από την ίδιο το πάθος της μάχης και την δυνατότητα που της δίνει να υπερασπιστεί το βασίλειο της.

Στις δικές μας αίθουσες, στις 28 Απριλίου 2011